Attila Meenghan

Attila MeenghanAutodidakta módon kezdtem el fotózni még tizenéves koromban egy Lubitel géppel. Portré és tájfotókat készítettem először. Magyar Ferenc fotóművésznek köszönhetően szerettem bele a természetfotózásba amit a mai napig művelek.

Közel tíz évet töltöttem Kanadában ahol divat- és tárgyfotózással is foglalkoztam. Jelenleg konceptuális művészeti képeket, aktfotókat, nosztalgikus stílusú, költői, emberközpontú műveket és természetfotókat készítek. A természetfotók kivételével az esetek 90%-ában analóg, filmes gépekkel dolgozom és javarészt a laborálási munkákat is én végzem. Van egy kisebb régi fényképezőgép gyűjteményem amelynek egyes százéves darabjait a mai napig is használom. Gyűjteményemben megtalálhatók régi magyar fényképezőgépek is.

Alkotásaim legjobbjait kiállítottam az USA-ban, Kanadában, Olaszországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. Képeim megtalálhatók magángyűjteményekben Texastól Svájcig. Képeimet több magazinban is publikáltam. Két természetfotós könyvem jelent meg Angliában „Birds of shiny waters” és „Birds of passage” címmel. A harmadik köteten dolgozom éppen.

Az Egyesült Királyságban élek és alkotok.

Web: attilameenghanphoto.photoshelter.com
E-mail: info@attilameenghanphotography.com