Sara Pratchett

Sara-PratchettSara Pratchett 1987-ben született Londonban, majd családjával hatévesen Galíciába költözött (Északnyugat-Spanyolország). Jelenleg egy angol nyelviskola tulajdonosa új hazájában. Huszonhárom éves volt, amikor első saját tükörreflexes fényképezőgépét elkezdte használni – és ekkor derült ki, hogy tehetsége és szeme is van a fotózáshoz.

Az egész azzal kezdődött, hogy teljesen automata módban készített szokatlan felvételeket virágokról, gesztenyéről és mindenféléről ami a szeme elé került… de hamar rájött, hogy ahhoz, hogy a kívánt hatás és minőség létrejöjjön meg kell tanulnia a manuális beállítások használatát. Eljött az ideje, hogy az életének komoly részét elfoglalják a könyvek, magazinok, oktatóvideók, tanfolyamok és persze a véget nem érő gyakorlás… Mára ismert és elismert fotográfus lett, de nem ebből él. A fotózás megmaradt inkább szerelemnek és passziónak – élvezi, hogy az emberekről olyan felvételeket készíthet, amelyek csodás emlékként kísérik őket további életükben.

Gyönyörű erdőkkel körülvéve a legcsodásabb tengerpartok közelében él, ahol a történelem is mindennapos társa. Ez a hely a Costa da Morte (A halál tengerpartja – Sara nagyon ajánlja a hely felkeresését).

Hobbija egyszerre gyógyír mindenre és egy életstílus is… az első kamerát további három követte, de egy mindig kézben van azóta. Nyert sok díjat és sok alkotása a VOGUE magazinban is megjelent/megjelenik. Jelenleg egy fajtamentő projekten dolgozik, melyben egy őshonos kutya – a Can de Palleiro (galíciai juhászkutya) – megmentésért küzd. Saját, Xoia nevű ebét fotózza galíciai művészek társaságában.

A fotózás szerelmesei kiállításon az alábbi képekkel szerepel