Meghívó és pár gondolat a közgyűléssel kapcsolatban

Kedves ABFA-tag!

Mint ahogyan már írtam, hamarosan közgyűlést tartunk.
Kérlek, ha tudsz, legyél jelen, vagy ha személyesen nem tudsz eljönni, akkor meghatalmazott ABFA-tag által képviseltesd magadat!

Az Alapszabály módosításairól fog szólni elsősorban ez a közgyűlésünk, így mindenképpen érdemes részt venned a döntésekben, mert fontos az, hogy magadénak érezd te is közösségünk alapokmányát.

Az Alapszabály szerint a közgyűlés (a résztvevők számától függetlenül) háromnegyedes többséggel dönt az egyesület céljainak vagy magának az egyesületi alapszabálynak a módosításáról. (Alapszabály 3.5.4.)
A célok változatlanok, de a tagság földrajzi szétszórtsága egyre inkább indokolja, hogy a kor vívmányait is igénybe vegyük a döntéseink meghozatalakor. Erre a jelenlegi szabályaink sajnos csak korlátozottan alkalmasak.

Új Alapszabályt kell tehát alkotnunk, amely lehetővé teszi az online közgyűlés tartását, és ezáltal is jobban integrálja vidéki vagy külföldi tagjainkat.

Néhány más apróságot is meg kell változtatnunk, mint például a székhelyet, de a fő cél a fenti.
A pontos javaslatokról még természetesen küldök tájékoztatást, és tőled is várom az építő ötleteket az Alapszabállyal kapcsolatban, hiszen, ha már megváltoztatjuk, akkor minden apró hibát érdemes javítani.

A közgyűlésnek a Fészek Stúdió (1143 Budapest, Hungária körút 134.) ad otthont 2017. április 28-án 17 órától.

A tervezett napirendi pontok:

  • Beszámolók, jelentések
  • Alapszabály-változtatás
  • Tervek

Ha a közgyűlés nem határozatképes, akkor megismételt közgyűlést tartunk a meghirdetett napirend megtartásával, 17.30-as kezdettel.


Szeretettel: Károly György Tamás elnök
Ad Hoc Budapest Fotográfiai Alkotóműhely Egyesület
https://abfa.hu kgyt@abfa.hu +36205995758